Straatbeeld in Rosso (klik op de foto's voor een vergroting)
Een eigen zaak in Mauritanië
Rosso ligt aan de rand van de Sahara. Een stukje buiten de stad liggen de eerste duinen.

Een doe-het-zelf-project in de Derde Wereld

Het landbouwproject vormt de ruggengraat van het Project. Het zorgt voor de economische basis.

De boeren gaan hun projecten zelfstandig uitvoeren. Op kennisgebied worden ze bijgestaan door de Wageningse deskundigen.

Op logistiek en facilitair gebied krijgen ze ondersteuning van de Stichting. Daarvoor wordt begin 2014 het Projectcentrum gebouwd. Een plek om te eten, slapen en te ontspannen.

Dat geldt niet alleen voor boeren, maar ook voor Friezen die op ander gebied de bevolking van dit vergeten deel van de wereld willen helpen.

Helpen kan op vele terreinen. De bedoeling is zo veel mogelijk partnerschappen te creëren tussen Friese instellingen, bedrijven en particulieren en Mauritaanse partijen.

Een Fries ziekenhuis dat zich bekommert om het ziekenhuis in Rosso. Of dat besluit een medische post te starten. Datzelfde geldt voor onderwijs- en andere maatschappelijke instellingen. 

Of help het waterteam van de stichting een put te slaan. Door een landverhuizing als gevolg van terugkerende overstromingen is er dringend behoefte aan nieuwe waterputten.

Bedrijven of particulieren kunnen een 'filiaal' beginnen in Rosso. Een mooi gebaar van maatschappelijk betrokken ondernemen. 

De stichting begeleidt de gang van zaken, maar de initiatiefnemer behoudt de regie. En we gaan er van uit dat er zo nu en dan eens een kijkje wordt genomen.

Zo'n reis, met de Desert Shuttle door de Sahara, is al een belevenis op zich. Het verblijf op het projectcentrum bepaald geen straf en door het maken van excursies kan het aangename met het nuttige worden gecombineerd!